About Me

My photo
Pasir Gudang, Johor, Malaysia
>In a ReLAtiONsHip >23rd March 1989,already 25 >SiMPle bUt tReNDY perSon,somEtimES difficUlt tO mAkes DeCISion n NeeD tHe SomEBoDY OpiNIOn.

Friday, February 4, 2011

( Dugaannnnn )

hp Pictures, Images and Photos

        
                                            
  Dugaan dtang tak kira masa, jdi terimalah dengan ati yg ikhlas dan redha. Arghhh ( dlm ati tuhan yg tahu) time aku nak ambil lesen moto dan kete time tula nset rosak. Duit oh duit, nak carinya susah nak mengabiskannya senang (dugaannnnn). Jdi aku ambil kputusan bli nset nokia 1280 yg hrganya cuma RM99    ( tak de functions sgt mcm nset korang ). Ni gara2 nak save duit tok byr lesen ( dugaannnnn ). Nset nokia 2630 aku yg rosak tu msih simpan lg,kalo dh settle byr duit lesen bru btolkan               ( dugaannnnn ). Pasni aku kene 'hardworking' tok bli kereta baru ( dugaannnnn ), untung de mak yg beri semangat. Dia yg beria2 sgt,hehe.. dah bosan katanya naik van. Emm korang kira lah berapa banyak dugaan yg aku kne tempuhi..hehe..( gurau je ). Kita tak boleh mengeluh atau mnolak dugaan yg datang. Selagi ada semangat dan doa, Insyaallah ada jalan yg terbaik. Jangan pernah 'give up'!!!
                                                    

6 comments:

Muhd Fadil said...

Kita berdoa mintak sesuatu pada Allah.
Tapi,Allah bagi kita apa yang kita perlukan.

:) Dugaan walaucamne pon,tetap kene tempuh.Harapharap test lesen tu,berjaya ye..Hiphip Horaay..

**Auda Razip** said...

ok,thanks..insyaallah lulus coz 2ari2mlm bce bku kpp..semngt ktakn.. chayunk2!!

E.d.Y said...

dugaan tu sebenarnya mematangkan diri

**Auda Razip** said...

btul 2..mke pun dh nmpk mature,dh tua ktakn..

Mata Pena Fadz said...

setiap manusia ade dugaan msg2...
hope beshfwen aku ni kuatkn smgt...chaiyok...saudah...

**Auda Razip** said...

ceday rseye klo pk kan dugaan,tp de hikmah sbalik 2..tragedi 19/2 x dpt d lupakan..huhu..